bg   En  
   Новини
БЛАГА ВЕСТ ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР НА БЛАГОВЕЩЕНИЕ

    В Исторически музей - Асеновград от 13,30 ч. на 25. 03. 2015г. – Благовещение, се открива Благотворителен базар „В очакване на Великден” на ДЦДУ


   На този светъл ден, Дева Мария получила от Архангел Гавраил благата вест, че тя ще роди Божия син – Спасителят на човечеството. И народът от край време почита този ден, пълен с надежда за новото по-добро. Според поверието, дори и лястовицата спира да вие гнездото си на Благовец. Тогава идват прелетните птици, настъпва вече истинско пролетно оживление. Ако кукувица ни закука, е добре всички да сме сити и с пари в джоба, за да е благодатна годината. Присаждат се плодни дръвчета, за да са благи. Пускат се пчелите да събират благ мед. На този ден всичко живо към благост се стреми.          Благотворителният базар под надслов „В очакване на Великден” ще се открие точно на този ден – Благовещение, 25. 03. 2015г. от 13,30 ч. в Исторически музей - Асеновград. Децата от ДЦДУ, с техните ръководители, са изработили чудна великденска украса, с която празникът ни става още по-пъстър и весел. Те ни даряват част от своята благина с труда си, с творческите си идеи. Ние им отвръщаме с благотворителност, украсявайки домовете си, правейки подаръци на близки и приятели. И така атмосферата се доизпълва с настроение. За повдигане на този празнично-творчески дух, се зае НЧ „Родолюбие”.  Децата от Състав за народни танци „Ади”, с ръководител Аделина Кърчева, са подготвили „Пролетен танц”. А Детският театрален състав ще изиграят актьорски тяхната „Блага приказка за разказване”, под ръководството на Изабела Шопова. Благовещение е денят на благата вест както в Християнската религия, така и в пробудилата се природата и в самите нас като част от нея. Отново призоваваме желаещите да подкрепят децата от ДЦДУ като участват с тематично лично творчество на великденска украса в самия базар. Към тази инициатива вече са се присъединили няколко лица, които за сега предпочитат да останат в анонимност. В предходния Мартенски базар се включи Кичка Симеонова, включва се и в сегашния Великденски благотворителен базар.


    Благодарим на всички, които заявиха и на тези, които ще заявят желание за участие в подкрепа на нуждите на децата от ДЦДУ. Заповядайте да споделим всичките вълнения на този ден и нека разнесем благата вест за Благотворителния базар из целия град и по нататък. Нека бъдем благонамерени и благодат да ни следва!