bg   En  
   Новини
19.06.2014 г. - Ден на отворените врати в Исторически музей в Асеновград

         Областен информационен център - Пловдив, съвместно с Историческия музей в града ще проведат Ден на отворените врати. Всички исторически и културни ценности, с които Асеновградският исторически музей разполага, очакват посетителите с цялото си великолепие този четвъртък - 19 юни, от 10 до 16 часа. В този Ден на отворените врати посетителите ще могат да намерят, както винаги, и изданията на музея.

       По време на инициативата, екипът на Областен информационен център - Пловдив ще проведе интерактивна информационна среща с медии, в която ще направи преход от историята към настоящето и бъдещето, с равносметка на изминалия 2007 - 2013 и стартиралия нов програмен период 2014-2020 година, като бъде дадена информация за възможностите, които дава той.

        Мястото на информационното събитие не е избрано случайно, защото емблематичния за този регион Исторически музей е един от символите на българщината, будните и предприемчиви българи от нашата история, а България в момента точно се намира на прага на предизвикателството на новия програмен период.

        Информационното събитие ще премине под мотото „ДА информираме ЗАЕДНО“, като за участие са поканени представители на местни, регионални и национални медии.

      Друг акцент в информационната медийна среща в Асеновград ще бъдат двете национални кампании – допитването „Какво знаем за Споразумението за партньорство“ и активността на младите хора в Пловдивска област в младежкия конкурс „Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти“. 

     Медийни партньори на инициативата ще бъдат асеновградската телевизия "ТВ САТ" и информационният сайт "Асеновград Нюз".

     Ще Ви очакваме!