bg   En  
   Новини
24.02.2014 - „БАБА МАРТА БЪРЗА...„

 

„БАБА МАРТА БЪРЗА...„ - НА 24. 02. 2014г. ОТ 13,00 ЧАСА В ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ-АСЕНОВГРАД СЕ ОТКРИВА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИЗЛОЖБА-БАЗАР НА МАРТЕНИЦИ, ИЗРАБОТЕНИ ОТ ДЕЦАТА НА “ДНЕВЕН ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ” - АСЕНОВГРАД

        Забързала се е Баба Марта заради специалната си мисия – тя иска да ни покаже преди Първи март каква чудна бяло-червена красота са сътворили децата на „Дневен център за деца с увреждания”. За всеки празник, с топлата подкрепа на техните възпитатели Мария Тоскова и Катя Андреева, те тематично изработват своите поздрави-изненади за нас. Всеки, който се докосне до това вълшебно ръкоделие, е благословен не само заради уникалността на изработката, но и от благотворителността, която проявява чрез себе си за тези деца. Човек е щастлив, когато творчеството изниква из собствените му ръце и сърце. Още по-щастлив е, когато радостта е споделена и оценена.

        Минете и си купете. Това ще е нашият подарък за децата! В изложбата ще вземат участие и възпитаниците на ЦДГ „Дружба”. Освен това те са подготвили и музикално-артистична програма, за да умилостивят самата Баба Марта. Тя идва от гората, но, за да се зареди с повече вдъхновение, е минала през Самодейния театрален състав на Читалище „Родолюбие”.

       Каним малки и големи, желаещи да се включат в гоненето на змии и гущери, с което пък да извикаме и Баба Марта. За целта си носете метални дрънчащи предмети и заедно с децата ще обикаляме сградата на Исторически музей с думите „Бягайте змии и гущери, че Баба Марта иде...” и ще създаваме шум наоколо, за прогоним нечистите духове. Така ще бъде пресъздаден родопски обичай за здраве и добро настроение.

      Баба Марта ще раздаде за всички участници автентични мартеници, които пазят от уроки, отгонват злото и даряват здраве и усмивки.

       Колкото повече хора се съберем на едно място, толкова по-голяма ще е силата ни!