bg   En  
   Новини
04. 04. 2017г. - Великденска работилница „Писани яйца” в 13:15ч. Етнографска къща - Асеновград

Великденска работилница „Писани яйца” - 04. 04. 2017г. в 13:15ч.


Етнографска къща - Асеновград
Благотворителен базар „Шарен Великден” - 07. 04. 2017г. в 11:00ч.


Исторически музей - Асеновград
Пролетта ни зарежда с цветове, ухания и звуци. В природата всичко отново се възражда и ние сме в очакване на Възкресение Христово. Децата свързват празника най-вече с боядисването и боренето на яйцата.


Тази година на 04. 04. в 13:15ч. в Етнографска къща - Асеновград ще се състои Великденска работилница „Писани яйца” с водещ - познатата на всички Ламбриана Форева. Участници ще бъдат децата от ДЦДУ и Школа по изобразително изкуство към НЧ „Св. Преп. Паисий Хилендарски”. През последната петилетка по Великденските ни работилници вече за трети път ще се използва старата чепинска техника за писане върху яйца с дървена писалка и разтопен восък. Към общата инициатива ще се присъединят доброволци - бивши възпитаници на ДЦДУ. За тях е жизнено важно да се чувстват полезни и е редно всички да го знаем.


Така като местата са ограничени, молим, ако има още желаещи да се включат, да ни се обадят за предварително записване (тел. 0888 128 238) и да си подготвят от къщи две, три или колкото искат да изпишат твърдо сварени яйца. Творческият метод е увлекателен и поглъща вниманието на работещите изцяло.


На 07. 04. 2017г. в 11:00ч. в Централната сграда на Исторически музей - Асеновград ще се открие Благотворителен базар „Шарен Великден” на ДЦДУ. Гражданите знаят, че изработеното от децата, подпомогнати от техните ръководители, винаги радва окото и носи поредната изненада. Всеки, който желае да направи празничен подарък на някой и приветства благотворителната кауза в посока нуждите на децата с увреждания, може да ги подкрепи.


Музикално-артистичен поздрав за откриването на Базара са подготвили деца от III група на ОДЗ „Бако Динчо” с ръководители г-жа Нели Николова и г-жа Радка Пашова, на които благодарим за отзивчивостта.


Нека е ведро настроението и светли да са Великденските празници!