bg   En  
   Новини
15.04.2016г. - РАБОТИЛНИЦА „ПЪСТРОЦВЕТЕН ВЕЛИКДЕН” ; ЕТНОГРАФСКА КЪЩА - АСЕНОВГРАД

          РАБОТИЛНИЦА „ПЪСТРОЦВЕТЕН ВЕЛИКДЕН”


          ЕТНОГРАФСКА КЪЩА - АСЕНОВГРАД, 15. 04. 2016г. от 13,00ч.


Пролетта ни омая със своите свежи аромати и багрила. Отново сме в очакване на големия Християнски празник Великден - пъстър и светъл, възкресяващ надежди и спотаена доброта.

В Исторически музей - Асеновград на 18.04.2016г. от 13,00ч. ще се открие Традиционният благотворителен базар на ДЦДУ под надслов „Пъстроцветен Великден”. Като преддверие на това събитие в Етнографска къща - Асеновград на 15.04.2015г. от 13,00ч. под същия надслов, ще се осъществи Великденска работилница. В нея ще вземат участие както децата от ДЦДУ, така и Състав за народни танци „Ади” с ръководител г-жа Аделина Кърчева при НЧ „Родолюбие”. Освен че са подготвили своя музикално-танцов поздрав за нас, те ще партнират на децата с увреждания в ръчния труд. С хартиени и други подръчни материали по достъпен за тях начин децата отново ще творят красота. Пред тях се открива простор, в който да вложат сръчните си умения и да развихрят въображението си по темата. Великденската украса приповдига тържествената атмосфера. А когато в нея се влага от чистотата на детската енергия, празникът се насища с топлина и светлина.

Дейци от НЧ „Родолюбие” заявиха желание за доброволно участие в Работилницата, с цел помощ и подкрепа на процеса на интеграция на децата от ДЦДУ. Творческите изработки ще се доставят на Великденския благотворителен базар. Вече знаем, събраните средства са за нуждите на децата с увреждания.

Празниците отварят пред нас пространство, в което едновременно да съхраним традициите и да проявим нашия творчески потенциал. Възкресение Христово е времето, в което възкресяваме позабравеното добро у нас и продължаваме своя път, обновени и вдъхновени.

Светъл и пъстроцветен да е идният Великден, в здраве и доброта окрилени да сме!