bg   En  
   Новини
21.03.2016 - ЗАБАВА ЗА МАЛО И ГОЛЯМО „… ЧЕ СЕ Е ПРОЛЕТ ПУКНАЛА”

                             ЗАБАВА ЗА МАЛО И ГОЛЯМО


                           „… ЧЕ СЕ Е ПРОЛЕТ ПУКНАЛА”


                        ЕТНОГРАФСКА КЪЩА - АСЕНОВГРАД


                                    21. 03. 2016г. ,13,30ч.

 


         Ту вятър духне, ту дъжд или сняг завали, ту слънце изпече, това са капризите на Баба Марта. Но, ще не ще, а защо пък да не ще, тя е предвестник на най-благоуханния сезон през годината. „Що ми е мило и драго, че се пролет пукнала…” - така се пее в народната песен, мало и голямо се радва и трепне в кипежа на живота.


        Пролетният обреден цикъл е като пъстра, тучна поляна в Народния ни календар. Каним мало и голямо, които желаят, да ни разкажат нещо повече за пролетните празници в града и околността.


         С децата от ДЦДУ и ЦДГ „Дружба” ще рисуваме картини на пролетна тематика, от които после ще си направим изложба със свежи пориви и цветни настроения. Рисунките са нашето приветствие към красотата на това време - Пролетта. От нея нов живот изниква, нова сила като извор блика, мало и голямо радва. Затова забавата ни ще започне, както подобава, с възпитаниците на г-жа Веселина Иванова и г-жа Мария Русева от II група на ЦДГ „Дружба” и с ученици от IV ”г” клас от ОУ „П. Каравелов”, под ръководството на г-жа Жанета Гюзелджова. Те ще ни изнесат поздравителна артистично-музикална програма, с която ще извикат още пролетно настроение у всички нас.


         Щом „се е пролет пукнала”, с птиците наедно ще пеем, като слънцето ще греем и от здраве не ще се отървем!


         Честита Първа Пролет!