bg   En  
   Новини
25-26 юни 2016г. - V Средновековен панаир - Асеновград.

            Община Асеновград и Исторически музей - Асеновград Ви канят на петия средновековен панаир в Асеновград, който ще се проведе на 25 и 26 юни 2016г. - Асеновград, м. "Свети Трифон" Ще може да се запознаете със средновековния бит и култура.

Реенактори от България и чужбина, чрез жива история, ще пресъздадат по автентичен начин средновековния живот – култура, бит и занаяти, въоръжение и снаряжение на средновековния човек в V-то издание на „Средновековен панаир Асеновград“.

          Периодът на Второто Българско Царство ще оживее пред Вас!Рицари, кумани, боляри и смели войни ще се сблъскат в битки и дуели. Звуци от копита на коне, звън на мечове и щитове ще пробудят историята. Занаятчийска улица, и походен лагер ще изникнат край Асеновград. Занаятчии ще демонстрират своите умения. Иконопис и живопис, тъкане на кори, тъкане на стан, грънчарство, монетосечене, плетене на ризници, свещолеене и обработка на кожа, ще са само малка част от занаятите демонстрирани на средновековния панаир в Асеновград.

         Всеки посетител ще може да се включи в част от занаятите, да стреля с лък, да поязди кон и да участва в средновековни игри, да вкуси средновековни гозби и напитки.