bg   En  
   Новини
26.02.2016 - „БЕЛИ И ЧЕРВЕНИ” - МНОГОЦВЕТНО ЗАРЕДЕНИ…

„БЕЛИ И ЧЕРВЕНИ” - МНОГОЦВЕТНО ЗАРЕДЕНИ…

           Работилничката „Бели и червени”, която вече се състоя в Етнографска къща - Асеновград на 25. 02. 2016г. от 13,30ч., надскочи надслова си се превърна в пухкава, пъстроцветна палитра. Водещата Спаска Георгакиева, една истинска българска родопчанка, работи само с естествени материали. Децата потънаха в различните багри и нюанси на вълната и се впечатлиха от самия допир с тази жива материя. Вниманието на всички бе грабнато, както от разказа на майсторката ,така и от самия творчески труд. В процеса на работата участниците бяха запознати с пътя на вълната от овцете до вида, в който се ползваше , за да се изработят чудните мартеници.

           Работилницата бе открита от второкласниците Кристина Дукова и Дориян Христов от ОУ „Петко Каравелов” с поетичен поздрав за пролетно настроение.

          „Рано пиле-рано пее!”, но на този ден, повечето деца не само подраниха с пристигането си, а и уреченият час за тръгване им бе ранен. На никой не му се излизаше от тази омая.

         Едни си взеха саморъчно изработените мартенички за вкъщи, други ги оставиха за Благотворителния базар на ДЦДУ, разгърнат в Къщичка №3 на площ. „Акад. Н. Хайтов”. На всички бяха връчени грамоти за ентусиазма и труда им.

        От „Бели и червени”, работилничката порасна в „…многоцветно заредени”!

        Благодарим, както на интересната водеща, така и на участниците от ДЦДУ: Атанас Караиванов, Бирсен Дурмуш, Димитър Димитров, Дина Кехайова, Емрах Адил, Красимир Димитров, Цветелина Чавкова; от ОУ “ П. Каравелов”: Александра Милчева, Маргарита Дукова, Илиана Василева, Мирослава Тръмбева, Дориян Христов, Виктория Банкова, Димитринка Руменова, Кристина Дукова, Михаела Сюлевска, Сибел Салимова, Симона Ташева с техните всеотдайни ръководители г-жа Маринела Стоянова, г-н Деян Георгиев, г-жа Мария Тоскова, г-жа Катя Андреева, г-жа Росица Струменлиева и целият екип на ДЦДУ за добрите емоции, които оставиха след себе си.

      Весела Баба Марта!